Evenimente ViitoareTabere de copiiTabere de toamnatabara de toamna

Rezervare locuri

Tabara de toamna “Vacanța lui Brumărel” 2023

Tabara de bicicleta, drumetie si echitatie in Bunesti -Transilvania.

Perioada: 29 octombrie- 4 noiembrie 2023
Vârsta: 7-17 ani

Toamna este anotimpul în care ne bucurăm de culorile pădurilor, de peisaje de neuitat și de temperaturi plăcute, pentru mersul pe munte. De aceea, îți propunem pentru acest anotimp tabere de toamna cu tematică outdoor, destinate copiilor cu vârste între  8 și 16 ani. Punem în prim plan educația montană raportată la conditiile de afara, ( alegerea și pregatirea turelor de toamnă ) punând accentul pe vremea rece ce debutează în acest anotimp.

Va propunem o tabara de bicicleta, drumetie si cateva lectii de calarie in Transilvania, cu baza si punct de plecare in apropierea localitatii Bunesti – Saschiz, avand la dispozitie superbele trasee de la TBT si potecile de drumetie de la Via Transilvania. Asa incat in aceasta tabara puteti opta pentru drumetie, sau bicicleta intr-un peisaj de poveste creat de frumoasa Transilvanie.

Tematică si obiective în tabara de toamna  de la Bunesti, pentru grupele de bicicleta:
1. Turele de bicicleta sunt organizate având ca reper bisericile fortificate:   Archita, Daia, Meșendorf, Criț, Saschiz, Apold, Sighisoara, Cârța. Vom strabate pe bicicletă potecile și drumuri forestiere astfel încat să ajungem de la o biserica fortificată la alta.  Vizităm incinta bisericilor menționate și vom afla istoria fiecarei fortificații în parte. Vom descoperi cultura satelor din Transilvania și oamenii acestor locuri. Un fotograf  ne va însoți pe parcursul călătoriei și ne va împartași din tainele fotografiei.

• Realizarea unei atmosfere de prietenie, armonizarea cu ceilalți participanți la tabara, lucru în echipa, încurajarea sau acordarea de ajutor cand se impune.
• Învătăm sa pedalăm corect (cadență, reglarea bicicletei pentru a avea o poziție corectă, stabilirea unui ritm în funcție de puls).
• Învațam să utilizam optim bicicleta: frânare, schimbarea pinioanelor și a foilor, virarea, deplasarea peste sanțuri sau obstacole, mici sarituri, echilibru în urcare și coborare.
•Învațam sa ne alimentăm și sa ne hidratăm corect încat să avem resurse pentru traseul propus
• Pregătirea turei : folosirea harților, determinarea distanțelor și a diferențelor de nivel ce urmează a fi strabatute, verificarea vremii, orientare cu harta sau GPS, pregatirea rucsacului pentru tură.
• Noțiuni de siguranța în deplasarea pe bicicletă și de deplasare în zone naturale protejate (ecologie, pastrarea linistii, protejarea locurilor prin care trecem, observarea mediului înconjurator și însusirea detaliilor folositoare).

Fotografii  din tabara cu bicicleta in Transilvania : Viscri 2017 pot fi vizualizate aici  ,  sau  Viscri 2018  aici 

2.    Grupul format pentru drumetie, se va bucura de traseele Via Transilvanica si va strabate poteci de o frumusete rara, peste dealurile din Transilvania , vor  face fotografi pentru a duce cu ei acasa o mica parte din aceste locuri de poveste.

3.  Calarie se va face optional chiar la pensiunea unde suntem cazati si se va plati suplimentar de cei interesati.

4. Cazare si masa  (3 mese pe /zi) pensiune  Bike check In

Observații pentru grupa cu bicicleta  de la Bunesti:

•Copiii pot veni cu bicicletele lor sau vor închiria din apropiere in tabara de la Bunesti
•Seara speciala cu foc de tabara
•Vom avea microbuze ce ne vor ajuta sa ne deplasăm în zona mai sus menționată și cu care ne vom deplasa de la pensiune către zona de explorat în fiecare zi.
•Participanții vor fi împarțiți în grupe în funcție de pregatirea și capacitatea lor de efort.
•Parinții vor putea intra în posesia fotografiilor dupa tabără, prin transfer online. O să punem pe parcursul taberei fotografii pe pagina noastră de facebook sau instagram

Observații pentru grupa cu drumetie de la Bunesti:

•Seara speciala cu foc de tabara
•Vom avea microbuze ce ne vor ajuta sa ne deplasăm în zona mai sus menționată și cu care ne vom deplasa de la pensiune către zona de explorat în fiecare zi.
•Participanții vor fi împarțiți în grupe în funcție de pregatirea și capacitatea lor de efort.
•Parinții vor putea intra în posesia fotografiilor dupa tabără, prin transfer online. O să punem pe parcursul taberei fotografii pe pagina noastră de facebook sau instagram

Transportul : Transportul se face din Bucuresti cu microbuzul pana în localitatea Bunesti. Echipamentele și bicicletele vor fi transportate tot cu microbuzul.

Preț: 1900 lei (in camere de 3 si 4 locuri ) si 2150 lei (in camera de 2 locuri)

Extracosturi: Copiii ce nu au bicicletă proprie pot închiria din zona cu 80 lei/zi
Înscrierea se face trimițand un e-mail la outdoor@sunadventure.ro sau la tel: 0722619099

* Activitațile pot fi modificate/schimbate de catre organizatori în funcție de capacitatea grupului format.

Pe lângă activitațile cu specific montan organizate în aceste tabere de toamnă, vom avea activități ce pun în valoare și beneficiile anotimpului roditor specific culegerii recoltei. ( sculptam dovleci, facem aranjamente ruginii , foc de tabără, carnaval de toamnă, simbolistica toamnei)

Vacanta de 1 Decembrie
[/vc_column]Inscrierea se face trimițând un e-mail la outdoor@sunadventure.ro sau la Ovidiu IANCU (0722.619.099) specificand : Nume, varsta, date de contact (e-mail, telefon)[/vc_column_text][/vc_column]

Rezervare locuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

Posteaza comentariu